Speculaasstengels
bewaar
bewaar

Speculaasstengels

Pimp je bladerdeeghapje met speculaas. Lekker als snack tijdens pakjesavond!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd / 10 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Klop het ei los. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit. Halveer in de lengte zodat je twee lange plakken krijgt. Laat de plakken op het bakpapier liggen.

Meng de kruiden, basterdsuiker en gesmolten boter. Besmeer een plak bladerdeeg met het mengsel. Leg de andere plak erop. Snijd het bladerdeeg in 18 stroken (per 18 stuks) van ca. 2 cm breed. Neem de stroken voorzichtig van het bakpapier en draai ze zodat je spiralen krijgt. Leg op de bakplaten. Bestrijk de stengels met het bakkwastje met wat ei.

Bak de stengels ca. 20 min. in de oven lichtbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen.

bereidingstip Geen 2 bakplaten? Bak de helft van de speculaasstengels dan op 1 bakplaat, laat de stengels 10 min. op de bakplaat akoelen en bak dan de rest van de stengels.

Speculaas-stengels

Instructievideo - 00:48 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Speculaasstengels

Pimp je bladerdeeghapje met speculaas. Lekker als snack tijdens pakjesavond!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig