Gebakken zilvervliesrijst met tuinerwten en bloemkoolsteak
Deze gezonde gebakken rijst is on fire! Lekker met hot curry, gember en rode peper.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de sjalotten in halve ringen. Schil en rasp de gember.
Verhit de helft van de olie in de hapjespan en fruit de gember, knoflook, sjalot en hot curry 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de rijst af en voeg samen met de erwten toe en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolsteak ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de peterselie fijn.
Meng de peper en peterselie door de rijst en serveer met de bloemkoolsteak.
Gebakken zilvervliesrijst met tuinerwten en bloemkoolsteak
Deze gezonde gebakken rijst is on fire! Lekker met hot curry, gember en rode peper.
hoofdgerecht
null personen
1100 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de sjalotten in halve ringen. Schil en rasp de gember.
Verhit de helft van de olie in de hapjespan en fruit de gember, knoflook, sjalot en hot curry 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Giet de rijst af en voeg samen met de erwten toe en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolsteak ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de peterselie fijn.
Meng de peper en peterselie door de rijst en serveer met de bloemkoolsteak.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
2 tenen knoflook
150 g sjalotten
10 g verse gemberwortel
4 el zonnebloemolie
1 el hot currypoeder
450 g diepvries fijne tuinerwten
4 bloemkoolsteaks
1 rode peper
15 g verse platte peterselie