Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree
Van bloemkool maak je zelf vegetarische steaks, die ook nog eens gezond zijn. Lekker naast tuinerwten-aardappelpuree.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de tuinerwten ontdooien. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte 4 plakken (per 4 personen) van 2-3 cm dik. Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk rondom met ¾ van de olie en breng op smaak met peper. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de halve rode peper, knoflook en walnoten fijn. Verdeel het walnoten-mengsel de laatste 5 min. van de oventijd over de bovenkant van de steaks en bak mee.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Kook in ca. 15 min. gaar. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe de tuinerwten in een hoge beker of ruime kom en pureer samen met de helft van de munt en de melk met een staafmixer tot een puree.
Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk tot een puree en meng de erwtenpuree erdoor. Verwarm 1 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de rucola en leg de bloemkoolsteaks erop. Besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de munt.
Geroosterde bloemkoolsteak met tuinerwten-aardappelpuree
Van bloemkool maak je zelf vegetarische steaks, die ook nog eens gezond zijn. Lekker naast tuinerwten-aardappelpuree.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat de tuinerwten ontdooien. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte 4 plakken (per 4 personen) van 2-3 cm dik. Leg de steaks op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk rondom met ¾ van de olie en breng op smaak met peper. Rooster ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de halve rode peper, knoflook en walnoten fijn. Verdeel het walnoten-mengsel de laatste 5 min. van de oventijd over de bovenkant van de steaks en bak mee.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 3 cm. Kook in ca. 15 min. gaar. Snijd de muntblaadjes fijn. Doe de tuinerwten in een hoge beker of ruime kom en pureer samen met de helft van de munt en de melk met een staafmixer tot een puree.
Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk tot een puree en meng de erwtenpuree erdoor. Verwarm 1 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de stamppot met de rucola en leg de bloemkoolsteaks erop. Besprenkel met de rest van de olie en garneer met de rest van de munt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g diepvries fijne tuinerwten
1 kg bloemkool
4 el milde olijfolie
½ rode peper
2 tenen knoflook
40 g ongebrande walnoten
600 g kruimige aardappelen
5 g verse munt
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker
pureestamper