Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes
Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!
Aan de slag
Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd heel dikke asperges eventueel in de lengte doormidden.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 10 min. goudgeel en knapperig.
Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Doe na 4 min. de asperges bij de gnocchi. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de gesnipperde sjalotten mee. Voeg de pastasaus en het water toe, roer door en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verdeel de gnocchi en asperges over diepe borden en bestrooi met de slamelange.
Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes
Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd heel dikke asperges eventueel in de lengte doormidden.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 10 min. goudgeel en knapperig.
Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Doe na 4 min. de asperges bij de gnocchi. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de gesnipperde sjalotten mee. Voeg de pastasaus en het water toe, roer door en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Verdeel de gnocchi en asperges over diepe borden en bestrooi met de slamelange.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
3 el olijfolie mild
800 g koelverse gnocchi
2 sjalotten
450 g verse pastasaus carbonara
50 ml water
60 g slamelange rode biet
Dit heb je nodig
dunschiller