Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges
Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi!
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de parmaham in reepjes van een ½ cm.
Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm. Kook de asperges, tuinerwten en gnocchi 2 min. Giet af in een vergiet, bewaar 50 ml kookvocht (per 4 personen).
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de parmaham toe en bak 1 min. mee. Voeg de asperges, tuinerwten en gnocchi toe. Bak 2 min. mee.
Meng de ricotta met het bewaarde kookvocht en roer door de gnocchi. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout.
Gnocchi met ricotta, Parmaham en groene asperges
Gnocchi + groene asperges = een verrassend lekkere combi!
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de parmaham in reepjes van een ½ cm.
Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm. Kook de asperges, tuinerwten en gnocchi 2 min. Giet af in een vergiet, bewaar 50 ml kookvocht (per 4 personen).
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de parmaham toe en bak 1 min. mee. Voeg de asperges, tuinerwten en gnocchi toe. Bak 2 min. mee.
Meng de ricotta met het bewaarde kookvocht en roer door de gnocchi. Meng de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de gnocchi op smaak met peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
1 teen knoflook
90 g parmaham
350 g groene asperges
200 g diepvries tuinerwten
800 g gnocchi
1 el milde olijfolie
100 g ricotta
90 g Parmigiano Reggiano-flakes