Groene voorjaarspizza
Groentepizza met een voorjaarsgroente als asperges, tuinbonen en pesto.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng het water met eventueel zout aan de kook in een kleine kookpan. Bak ondertussen de pizzabodems ca. 8 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de ricotta in een kom en boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Schep het rasp door de ricotta.
Voeg de tuinbonen toe aan het kokende water en kook 3 min. Voeg de laatste minuut de aspergetips toe. Giet de groenten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water zodat het kookproces stopt.
Neem de pizzabodems uit de oven en verdeel de citroenricotta, pesto, tuinbonen, aspergetips, rucola en kaasflakes erover. Bestrooi de pizza’s met (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.
Groene voorjaarspizza
Groentepizza met een voorjaarsgroente als asperges, tuinbonen en pesto.
hoofdgerecht
null personen
1065 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng het water met eventueel zout aan de kook in een kleine kookpan. Bak ondertussen de pizzabodems ca. 8 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de ricotta in een kom en boen de citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Schep het rasp door de ricotta.
Voeg de tuinbonen toe aan het kokende water en kook 3 min. Voeg de laatste minuut de aspergetips toe. Giet de groenten af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water zodat het kookproces stopt.
Neem de pizzabodems uit de oven en verdeel de citroenricotta, pesto, tuinbonen, aspergetips, rucola en kaasflakes erover. Bestrooi de pizza’s met (versgemalen) zwarte peper. Serveer direct.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l water
2 Magioni super green pizzabodems
250 g ricotta
1 citroen
100 g diepvries fijne tuinbonen
100 g groene aspergetips
100 g koelverse basilicumpesto
10 g rucola
50 g Parmigiano Reggiano-flakes