Roze en gele gevulde eieren
Pimp je paaseitjes! Maak roze en gele gevulde eieren met bietensap en kurkuma.
Aan de slag
Meng de kurkuma met kokend water in een glazen kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel eruit en doe dit in de hoge beker van de staafmixer.
Leg de helft van de halve eieren in een glazen kom. Schenk er het bietensap over. Leg de rest van de halve eieren in het kurkumawater. Dek beide kommen af met een bord en zet 1 uur in de koelkast.
Snijd de avocado in de lengte door midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de hoge beker bij het eigeel. Voeg de mosterd, mayonaise en helft van de bieslook toe. Pureer tot smeuïg en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vulling in een spuitzak.
Snijd de rest van de bieslook in dunne ringetjes. Haal de gekleurde halve eieren voorzichtig uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Leg alle eieren op een schaal en vul de holten met de avocadovulling. Leg op elk eitje een klein schepje zalmeitjes en bestrooi met de rest van de bieslook en peper.
Roze en gele gevulde eieren
Pimp je paaseitjes! Maak roze en gele gevulde eieren met bietensap en kurkuma.
null personen
300 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Meng de kurkuma met kokend water in een glazen kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal met een theelepel het eigeel eruit en doe dit in de hoge beker van de staafmixer.
Leg de helft van de halve eieren in een glazen kom. Schenk er het bietensap over. Leg de rest van de halve eieren in het kurkumawater. Dek beide kommen af met een bord en zet 1 uur in de koelkast.
Snijd de avocado in de lengte door midden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in de hoge beker bij het eigeel. Voeg de mosterd, mayonaise en helft van de bieslook toe. Pureer tot smeuïg en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vulling in een spuitzak.
Snijd de rest van de bieslook in dunne ringetjes. Haal de gekleurde halve eieren voorzichtig uit de marinade en laat uitlekken op keukenpapier. Leg alle eieren op een schaal en vul de holten met de avocadovulling. Leg op elk eitje een klein schepje zalmeitjes en bestrooi met de rest van de bieslook en peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el kurkuma
300 ml water
6 witte scharreleieren
300 ml bietensap
1 avocado
½ tl grofgemalen Zaanse mosterd
2 el mayonaise
5 g verse bieslook
20 g wilde-zalmeitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
spuitzak