Gevulde eieren met avocado
Deze Hollandse classic verveelt nooit! Zeker als je ze eens vult met avocado.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe. Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.
Gevulde eieren met avocado
Instructievideo - 00:24 min.
Gevulde eieren met avocado
Deze Hollandse classic verveelt nooit! Zeker als je ze eens vult met avocado.
null porties
100 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer in de lengte. Haal de dooiers eruit en doe deze in het bakje van de staafmixer.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Houd 2 takjes peterselie apart, doe de rest ook in de hoge beker bij de eieren en avocado. Voeg ook de mayonaise en het citroensap toe. Maal fijn en breng op smaak met peper en zout.
Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Leg op elk eitje een klein schepje van de zalmeitjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en garneer de eitjes hiermee.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote scharreleieren
1 eetrijpe avocado
5 g verse platte peterselie
3 el mayonaise
1 tl citroensap
20 g wilde-zalmeitjes
Dit heb je nodig
staafmixer met bakje
spuitzak met kartelmondje