Roze gevulde eieren
bewaar
bewaar

Roze gevulde eieren

Het roze geheim van deze 'anders' gevulde eieren? Bietensap!

15 min. bereiden / 3 uur wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en leg in een bakje.

Meng het bietensap, de azijn en suiker en wacht tot de suiker is opgelost. Schenk in het bakje met de eieren. Leg een bordje op de eieren, zodat ze helemaal onderstaan (ze mogen niet geplet worden). Zet afgedekt ca. 3 uur in de koelkast.

Haal de eieren uit het bakje en halveer overlangs, haal met een theelepel het eigeel eruit en doe in een kom. Prak het eigeel met een vork. Meng de mayonaise en vadouvan erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep het eigeelmengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi er de eieren mee.

bewaartipJe kunt de eieren 2 dagen van tevoren kleuren. Neem na maximaal 4 uur uit de marinade en bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Maak de eieren maximaal 1 dag voor gebruik helemaal af en bewaar afgedekt in de koelkast.

Gevulde roze eieren

Instructievideo - 00:32 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Roze gevulde eieren

Het roze geheim van deze 'anders' gevulde eieren? Bietensap!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig