Roze gevulde eieren
Het roze geheim van deze 'anders' gevulde eieren? Bietensap!
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en leg in een bakje.
Meng het bietensap, de azijn en suiker en wacht tot de suiker is opgelost. Schenk in het bakje met de eieren. Leg een bordje op de eieren, zodat ze helemaal onderstaan (ze mogen niet geplet worden). Zet afgedekt ca. 3 uur in de koelkast.
Haal de eieren uit het bakje en halveer overlangs, haal met een theelepel het eigeel eruit en doe in een kom. Prak het eigeel met een vork. Meng de mayonaise en vadouvan erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het eigeelmengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi er de eieren mee.
Gevulde roze eieren
Instructievideo - 00:32 min.
Roze gevulde eieren
Het roze geheim van deze 'anders' gevulde eieren? Bietensap!
null personen
70 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en leg in een bakje.
Meng het bietensap, de azijn en suiker en wacht tot de suiker is opgelost. Schenk in het bakje met de eieren. Leg een bordje op de eieren, zodat ze helemaal onderstaan (ze mogen niet geplet worden). Zet afgedekt ca. 3 uur in de koelkast.
Haal de eieren uit het bakje en halveer overlangs, haal met een theelepel het eigeel eruit en doe in een kom. Prak het eigeel met een vork. Meng de mayonaise en vadouvan erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep het eigeelmengsel in de spuitzak en vul er de eihelften mee. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en bestrooi er de eieren mee.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote scharreleieren
750 ml bietensap
50 ml rodewijnazijn
4 el witte basterdsuiker
3 el mayonaise
1 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
5 g verse platte peterselie