Hartige minitaartjes met rode biet en zalm
Hartige minitaartjes gevuld met paassmaken zoals rode biet en zalm!
Aan de slag
Laat de plakjes taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet elk holletje van de muffinvorm in met de olie en bekleed met een plakje deeg. Druk de plakjes stevig aan zodat er bakjes ontstaan.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min.goudbruin en gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en laat ca. 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes dille en snijd de takjes fijn. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd 1 helft in blokjes van een ½ cm en de rest in de breedte in dunne plakjes. Snipper de sjalot en snijd de rode biet in blokjes van een ½ cm.
Meng de blokjes appel met de sjalot, crème fraîche, mierikswortel en fijngesneden dille door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de gerookte zalm in kleine plakjes. Verdeel het bietenmengsel over de taartjes. Verdeel de appelplakjes in een waaier over elk taartje en garneer met de gerookte zalm, blaadjes dille en peper.
Hartige minitaartjes met rode biet en zalm
Hartige minitaartjes gevuld met paassmaken zoals rode biet en zalm!
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Laat de plakjes taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet elk holletje van de muffinvorm in met de olie en bekleed met een plakje deeg. Druk de plakjes stevig aan zodat er bakjes ontstaan.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min.goudbruin en gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en laat ca. 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes dille en snijd de takjes fijn. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd 1 helft in blokjes van een ½ cm en de rest in de breedte in dunne plakjes. Snipper de sjalot en snijd de rode biet in blokjes van een ½ cm.
Meng de blokjes appel met de sjalot, crème fraîche, mierikswortel en fijngesneden dille door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de gerookte zalm in kleine plakjes. Verdeel het bietenmengsel over de taartjes. Verdeel de appelplakjes in een waaier over elk taartje en garneer met de gerookte zalm, blaadjes dille en peper.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes Koopmans hartige taartdeeg
½ el olijfolie mild
5 g verse dille
1 friszure appel
1 sjalot
100 g biologische gekookte bieten
60 g crème fraîche
1 el mierikswortel
100 g verse flame roasted zalm
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes