Hartige minitaartjes met rode biet en zalm
bewaar
bewaar

Hartige minitaartjes met rode biet en zalm

Hartige minitaartjes gevuld met paassmaken zoals rode biet en zalm!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat de plakjes taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet elk holletje van de muffinvorm in met de olie en bekleed met een plakje deeg. Druk de plakjes stevig aan zodat er bakjes ontstaan.

Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 min.goudbruin en gaar. Laat de taartjes even afkoelen, wip ze uit de vorm en laat ca. 10 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes dille en snijd de takjes fijn. Snijd de appel in kwarten. Verwijder het klokhuis en snijd 1 helft in blokjes van een ½ cm en de rest in de breedte in dunne plakjes. Snipper de sjalot en snijd de rode biet in blokjes van een ½ cm.

Meng de blokjes appel met de sjalot, crème fraîche, mierikswortel en fijngesneden dille door de bietjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Scheur de gerookte zalm in kleine plakjes. Verdeel het bietenmengsel over de taartjes. Verdeel de appelplakjes in een waaier over elk taartje en garneer met de gerookte zalm, blaadjes dille en peper.

serveertipJe kunt de quiches 4 dagen van tevoren maken. Neem ze na 15 min. uit de oven, laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren 15 min. op 175 °C.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hartige minitaartjes met rode biet en zalm

Hartige minitaartjes gevuld met paassmaken zoals rode biet en zalm!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig