BBQ-zalmburger met komkommersalade
Deze BBQ-zalmburger is homemade en dat proef je!
Aan de slag
Laat de zalmfilet ontdooien. Steek de barbecue aan. Snijd de zalm grof. Pureer met een staafmixer. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en meng ⅓ door de zalm. Voeg de sojasaus en de panko toe. Vorm met natte handen ballen van het zalmmengsel en duw plat.
Gril de zalmburgers 6-8 min., keer halverwege. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
Schil en rasp de verse gember en meng samen met de rest van de bosui, de rijstazijn, peper en eventueel zout door de komkommersalade.
Meng de mayonaise met de sambal tot een sausje. Serveer de burgers met de sambalmayo en salade.
BBQ-zalmburger met komkommersalade
Deze BBQ-zalmburger is homemade en dat proef je!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de zalmfilet ontdooien. Steek de barbecue aan. Snijd de zalm grof. Pureer met een staafmixer. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en meng ⅓ door de zalm. Voeg de sojasaus en de panko toe. Vorm met natte handen ballen van het zalmmengsel en duw plat.
Gril de zalmburgers 6-8 min., keer halverwege. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
Schil en rasp de verse gember en meng samen met de rest van de bosui, de rijstazijn, peper en eventueel zout door de komkommersalade.
Meng de mayonaise met de sambal tot een sausje. Serveer de burgers met de sambalmayo en salade.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 diepvries zalmfilets
6 bosuitjes
2 el sojasaus
30 g panko
1 komkommer
10 g verse gember
2 el rijstazijn
5 el romige mayonaise
1 el sambal oelek
Dit heb je nodig
barbecue
staafmixer