BBQ-zalmburger met komkommersalade
bewaar
bewaar

BBQ-zalmburger met komkommersalade

Deze BBQ-zalmburger is homemade en dat proef je!

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat de zalmfilet ontdooien. Steek de barbecue aan. Snijd de zalm grof. Pureer met een staafmixer. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en meng ⅓ door de zalm. Voeg de sojasaus en de panko toe. Vorm met natte handen ballen van het zalmmengsel en duw plat.

Gril de zalm­burgers 6-­8 min., keer halverwege. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.

Schil en rasp de verse gember en meng samen met de rest van de bosui, de rijstazijn, peper en eventueel zout door de komkommersalade.

Meng de mayonaise met de sambal tot een sausje. Serveer de burgers met de sambalmayo en salade.

combinatietipLekker op een burgerbroodje.
algemeenDe burgers kun je 6 uur van tevoren maken, vorm ze en bewaar afgedekt in de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

BBQ-zalmburger met komkommersalade

Deze BBQ-zalmburger is homemade en dat proef je!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig