BBQ flammkuchen met spekjes en venkel
Dubbel vlammen! Steek je barbecue maar aan voor deze bbq-flammkuchen met spekjes en venkel.
Aan de slag
Steek de barbecue aan en leg de pizza steen op het rooster. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne halve ringen. Meng de ui en venkel met versgemalen peper, eventueel zout en de olie in een kom en laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de tenen knoflook heel fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Rasp de gruyère. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de dille fijn.
Rol het flammkuchendeeg inclusief het bakpapier uit en halveer in de breedte zodat je 4 gelijke stukken hebt. Besmeer met de crème fraîche, verdeel de gruyère, het uivenkelmengsel en de spekjes erover.
Leg met behulp van het bakpapier telkens 1 flammkuchen op de pizzasteen op de barbecue. Knip de overtollige randen van het bakpapier eraf. Doe de deksel op de barbecue en bak de flammkuchen in ca. 8-10 min. goudbruin en gaar. Controleer af en toe. Bak zo ook de rest
Bestrooi de flammkuchen met de dille en sprenkel er wat citroenrasp over. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
BBQ flammkuchen met spekjes en venkel
Dubbel vlammen! Steek je barbecue maar aan voor deze bbq-flammkuchen met spekjes en venkel.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan en leg de pizza steen op het rooster. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de rest in dunne halve ringen. Meng de ui en venkel met versgemalen peper, eventueel zout en de olie in een kom en laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de tenen knoflook heel fijn en meng met de nootmuskaat door de crème fraîche. Rasp de gruyère. Rasp de gele schil van de citroen en snijd de dille fijn.
Rol het flammkuchendeeg inclusief het bakpapier uit en halveer in de breedte zodat je 4 gelijke stukken hebt. Besmeer met de crème fraîche, verdeel de gruyère, het uivenkelmengsel en de spekjes erover.
Leg met behulp van het bakpapier telkens 1 flammkuchen op de pizzasteen op de barbecue. Knip de overtollige randen van het bakpapier eraf. Doe de deksel op de barbecue en bak de flammkuchen in ca. 8-10 min. goudbruin en gaar. Controleer af en toe. Bak zo ook de rest
Bestrooi de flammkuchen met de dille en sprenkel er wat citroenrasp over. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g spekreepjes
2 rode uien
300 g venkelknollen
1 el olijfolie mild
2 tenen knoflook
250 g crème fraîche
1 tl gemalen nootmuskaat
150 g gruyère
1 citroen
5 g verse dille
2 rollen vers flammkuchendeeg
Dit heb je nodig
bbq pizzasteen
barbecue
fijne rasp