Vegetarische flammkuchen met zoete aardappel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 15 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat 60 min. afkoelen afkoelen. Meng met de crème fraîche.
Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met de olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout, verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en verdeel de zoete aardappel en de geraspte kaas erover. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Hak de hazelnoten grof. Garneer met de hazelnoten en de salade-ui.
Vegetarische flammkuchen met zoete aardappel
hoofdgerecht
null personen
825 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Breng de ui, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook en laat op laag vuur zonder deksel ca. 15 min. inkoken. Al het water moet verdampt zijn en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat 60 min. afkoelen afkoelen. Meng met de crème fraîche.
Schil de zoete aardappel, halveer en snijd in schuine plakjes van een ½ cm. Meng de aardappelplakjes met de olijfolie, het karwijzaad en een snuf zout, verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 10-12 min. in de oven. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en verdeel de zoete aardappel en de geraspte kaas erover. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Snijd de salade-ui in dunne ringetjes. Hak de hazelnoten grof. Garneer met de hazelnoten en de salade-ui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 takjes verse tijm
400 ml water
1 el sojasaus
250 g crème fraîche
200 g zoete aardappelen
1 el milde olijfolie
½ tl karwijzaad
100 g geraspte gruyère
520 g vers flammkuchendeeg
3 salade-uien
50 g geroosterde hazelnoten