Flammkuchen met zalm en ui
Flammkuchen fan? Deze flammkuchen met zalm is de nieuwe favoriet van iedereen.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de uien, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel ca. 15 min. inkoken tot al het water verdampt is en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat 60 min. afkoelen. Meng de crème fraîche erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de zalmflakes en geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Garneer de flammkuchen met de rucola en bosui en serveer.
Flammkuchen met zalm en ui
Flammkuchen fan? Deze flammkuchen met zalm is de nieuwe favoriet van iedereen.
null personen
825 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Doe de uien, knoflook en tijm met 400 ml water en de sojasaus aan de kook. Zet het vuur laag en laat zonder deksel ca. 15 min. inkoken tot al het water verdampt is en de uien lekker zacht. Breng op smaak met peper en zout en laat 60 min. afkoelen. Meng de crème fraîche erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit over 2 bakplaten. Bestrijk met de uiensaus en bestrooi met de zalmflakes en geraspte kaas. Bak ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege van plaats. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Garneer de flammkuchen met de rucola en bosui en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 takjes verse tijm
400 ml water
1 el sojasaus
250 g crème fraîche
2 rollen vers flammkuchendeeg
100 g geraspte gruyère
300 g warmgerookte zalmflakes
3 bosuien
85 g rucola