Flammkuchen vegetarisch met geitenkaas
Deze flammuchen met geitenkaas is zo lekker! En feest voor iedereen want het is ook nog eens een vegetarische flammkuchen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ui 5 min. op laag tot middelhoog vuur. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de champignons grof. Snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Voeg de rest van de boter, kruiden en paddenstoelen toe aan de uiringen en bak 8 min. mee.
Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer met de crème fraîche. Rasp de geitenkaas erboven. Verdeel de paddenstoelen en ui erover. Bak de flammkuchen in 15 min. goudbruin in het midden van de oven.
Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de rucola met de walnootolie. Neem de flammkuchen uit de oven. Garneer met de bosui en rucola.
Flammkuchen vegetarisch met geitenkaas
Deze flammuchen met geitenkaas is zo lekker! En feest voor iedereen want het is ook nog eens een vegetarische flammkuchen.
bijgerecht
null personen
520 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit de ui 5 min. op laag tot middelhoog vuur. Scheur de grote paddenstoelen in stukken en snijd de champignons grof. Snijd de kruiden uit de paddenstoelenmix fijn. Voeg de rest van de boter, kruiden en paddenstoelen toe aan de uiringen en bak 8 min. mee.
Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Besmeer met de crème fraîche. Rasp de geitenkaas erboven. Verdeel de paddenstoelen en ui erover. Bak de flammkuchen in 15 min. goudbruin in het midden van de oven.
Snijd de bosui in dunne ringen. Meng de rucola met de walnootolie. Neem de flammkuchen uit de oven. Garneer met de bosui en rucola.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote uien
50 g ongezouten roomboter
200 g paddenstoelen voor pasta
250 g kastanjechampignons
260 g vers flammkuchendeeg
125 g crème fraîche
75 g belegen geitenkaas
1 bosuitje
40 g rucola
1 el walnootolie
Dit heb je nodig
rasp