Flammkuchen met Chioggia-bietjes en tijm
De bietjes zorgen niet alleen voor een geweldige smaak, het ziet er ook fantastisch uit!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat.
Verdeel de geitenkaas in stukjes. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het bietensap. Verdeel over het deeg. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel over de crème fraîche. Bak de flammkuchen in 15 min. gaar in de oven. Schil ondertussen de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakjes.
Blancheer de plakjes biet 1 minuut in kokend water en spoel af onder koud water in een vergiet. Laat heel goed uitlekken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de bietjes en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bietjes erover.
Flammkuchen met chioggia bietjes en tijm
Instructievideo - 00:34 min.
Flammkuchen met Chioggia-bietjes en tijm
De bietjes zorgen niet alleen voor een geweldige smaak, het ziet er ook fantastisch uit!
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg met het bakpapier uit op de bakplaat.
Verdeel de geitenkaas in stukjes. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het bietensap. Verdeel over het deeg. Haal de blaadjes tijm van de takjes en verdeel over de crème fraîche. Bak de flammkuchen in 15 min. gaar in de oven. Schil ondertussen de bietjes en schaaf in zo dun mogelijke plakjes.
Blancheer de plakjes biet 1 minuut in kokend water en spoel af onder koud water in een vergiet. Laat heel goed uitlekken.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en meng met de bietjes en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de bietjes erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
260 g vers flammkuchendeeg
150 g geitenkaas naturel
200 g crème fraîche
2 el bietensap
4 takjes verse tijm
500 g Chioggia-bietjes
1 citroen
1 el olijfolie truffelaroma
Dit heb je nodig
bakpapier