Mini-flammkuchen van de BBQ
Wat is nóg lekkerder dan flammkuchen? Mini-flammkuchen van de BBQ!
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Leg de pizzasteen op het rooster, zodat deze ook goed heet wordt. Snijd het deeg in 8 vierkantjes. Leg 4 stukjes deeg in het midden van een vel bakpapier. Roer de nootmuskaat door de crème fraîche. Besmeer elk stukje deeg met 1 el crème fraîche (per 8 personen). Verdeel de helft van de ui en de helft van de spekjes erover.
Leg de flammkuchen met bakpapier op de pizzasteen op de barbecue. Gebruik hiervoor een pizzaschep of de gladde kant van een springvormbodem. Doe de deksel op de barbecue en bak de flammkuchen in 12-15 min. goudbruin en gaar.
Maak ondertussen nog 4 flammkuchen met de rest van de ingrediënten en bak, nadat je de eerste 4 van de barbecue haalt, de rest op dezelfde manier.
Mini-flammkuchen van de BBQ
Wat is nóg lekkerder dan flammkuchen? Mini-flammkuchen van de BBQ!
bijgerecht
null personen
180 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Leg de pizzasteen op het rooster, zodat deze ook goed heet wordt. Snijd het deeg in 8 vierkantjes. Leg 4 stukjes deeg in het midden van een vel bakpapier. Roer de nootmuskaat door de crème fraîche. Besmeer elk stukje deeg met 1 el crème fraîche (per 8 personen). Verdeel de helft van de ui en de helft van de spekjes erover.
Leg de flammkuchen met bakpapier op de pizzasteen op de barbecue. Gebruik hiervoor een pizzaschep of de gladde kant van een springvormbodem. Doe de deksel op de barbecue en bak de flammkuchen in 12-15 min. goudbruin en gaar.
Maak ondertussen nog 4 flammkuchen met de rest van de ingrediënten en bak, nadat je de eerste 4 van de barbecue haalt, de rest op dezelfde manier.
variatietip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
260 g vers flammkuchendeeg
½ tl gemalen nootmuskaat
125 g crème fraîche
150 g gesneden rode uien
125 g gerookte spekreepjes
Dit heb je nodig
barbecue met deksel
pizzasteen
bakpapier
pizzaschep