Mini pizza's met boerenkool en spek
Met flammküchendeeg zet je de lekkerste hapjes op tafel. Zoals deze mini pizza's met boerenkool en spek.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak het spek met het venkelzaad 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool en chilivlokken toe en bak nog 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Rol ondertussen het flammkuchendeeg uit en snijd in 18 vierkantjes. Verdeel de stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat op minimaal 1 cm afstand van elkaar. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel het boerenkoolmengsel erover. Bestrooi met de kaas.
Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Mini pizza's met boerenkool en spek
Instructievideo - 00:40 min.
Mini pizza's met boerenkool en spek
Met flammküchendeeg zet je de lekkerste hapjes op tafel. Zoals deze mini pizza's met boerenkool en spek.
null porties
135 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en bak het spek met het venkelzaad 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de boerenkool en chilivlokken toe en bak nog 3 min. mee. Schep regelmatig om.
Rol ondertussen het flammkuchendeeg uit en snijd in 18 vierkantjes. Verdeel de stukjes over een met bakpapier beklede bakplaat op minimaal 1 cm afstand van elkaar. Bestrijk met de crème fraîche en verdeel het boerenkoolmengsel erover. Bestrooi met de kaas.
Bak de pizza’s in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g spekreepjes
1 tl venkelzaad
150 g verse boerenkool
½ tl chilivlokken
260 g vers flammkuchendeeg
125 g crème fraîche
150 g geraspte Franse gruyère kaas 47+