Vegan salade met mais en kipstuckjes
bewaar
bewaar

Vegan salade met mais en kipstuckjes

Snelle lunch maken doe je zo. Met andere woorden: deze vegan lunchsalade wordt een blijvertje!

15 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de onderkant van de kropjes babyromaine. Haal de blaadjes los en scheur ze in stukken van ca. 4 cm. Doe de mais in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Doe 6 el olie uit het potje in een ruime kom of schaal (per 4 personen).

Klop de opgevangen olie met de mosterd, appelciderazijn, agavesiroop en het water met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipstuckjes met de gerookte-paprikapoeder in 4-5 min. lichtbruin. Schep regelmatig om.

Meng de babyromaine, mais, zongedroogde tomaat en kipstuckjes door de dressing. Verkruimel het alternatief voor witte Griekse kaas erboven en serveer.

bewaartipJe kunt de resterende babyromaine 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Eet ze fijngesneden op een snee brood met een van de vegan salades.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan salade met mais en kipstuckjes

Snelle lunch maken doe je zo. Met andere woorden: deze vegan lunchsalade wordt een blijvertje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig