Zoete-aardappelhapje met rodekoolsalade en vega kipstukjes (advertorial)
Maak de borrel compleet met dit borrelhapje van zoete-aardappel met rodekooolsalade en vega kipstukjes. Een kleurrijk hapje waar je niet alleen vegans blij mee maakt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm. Schep om met de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
Snijd ondertussen de rodekool heel fijn. Doe de bramen met de balsamico en ¼ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Meng de dressing met de rodekool en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipstuckjes fijner. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipstuckjes in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aardappelplakken uit de oven en verdeel de rodekoolsalade erover. Verdeel de kipstuckjes erover en garneer met de tuinkers.
Zoete-aardappelhapje met rodekoolsalade en vega kipstukjes (advertorial)
Maak de borrel compleet met dit borrelhapje van zoete-aardappel met rodekooolsalade en vega kipstukjes. Een kleurrijk hapje waar je niet alleen vegans blij mee maakt.
null porties
55 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ̊C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm. Schep om met de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven in ca. 25 min. gaar.
Snijd ondertussen de rodekool heel fijn. Doe de bramen met de balsamico en ¼ van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde dressing. Meng de dressing met de rodekool en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de kipstuckjes fijner. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipstuckjes in 5 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de aardappelplakken uit de oven en verdeel de rodekoolsalade erover. Verdeel de kipstuckjes erover en garneer met de tuinkers.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete aardappelen
2 el milde olijfolie
150 g biologische rodekool
30 g diepvries bramen
2 tl cremaceto balsamico
160 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
¼ bakje tuinkers
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer