Vegan Wellington met Kipstuckjes van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: Het ultieme pronkstuk van ieder feestmaal: deze vegan Wellington gevuld met Kipstuckjes en champignons. Hier pak je menig vleesliefhebber zonder twijfel mee in.
Aan de slag
Maak de crêpe door de bloem te mixen met de helft van het water van de kikkererwten uit blik, samen met de dragon, zout en peper.
Schep de mix in een geoliede koekenpan tot het hele oppervlak van de pan bedekt is. Bak tot het goudbruin is en draai de crêpe om. Herhaal tot al het beslag op is.
Snipper de ui, snijd de knoflook en rozemarijn fijn. Fruit de ui, knoflook en rozemarijn met koolzaadolie in een grote pan. Snijd de kastanjechampignons en voeg ze toe aan de pan met een blokje groentebouillon. Kook voor 5 minuten tot het blokje bouillon opgelost is en de mix een diepe rijke kleur heeft. Meng 300 g kikkererwten in een blender en voeg dit toe aan de champignonmix. Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil. Meng als laatste de vegan Kipstuckjes, cranberries, sinaasappelschil en boerenkool erdoor.
Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek en bedek het met een laagje crêpes. Plaats de vulling in de vorm van een grote worst in het midden van het deeg en de crêpes. Rol het geheel vanuit de randen van het deeg om de klassieke Wellington-rol te vormen.
Plaats dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met een mix van het water uit het blik kikkererwten, de mosterd en agavesiroop. Snijd het deeg op meerdere plekken licht in met een klein mes. Laat 30 minuten rusten.
Bak het geheel in een heteluchtoven op 170°C gedurende 45 minuten tot het deeg goudbruin is en de vulling gloeiend heet is. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten rusten voordat het in porties gesneden kan worden.
Vegan Wellington met Kipstuckjes van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: Het ultieme pronkstuk van ieder feestmaal: deze vegan Wellington gevuld met Kipstuckjes en champignons. Hier pak je menig vleesliefhebber zonder twijfel mee in.
null porties
422 kcal
25 min. bereiden
35 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Maak de crêpe door de bloem te mixen met de helft van het water van de kikkererwten uit blik, samen met de dragon, zout en peper.
Schep de mix in een geoliede koekenpan tot het hele oppervlak van de pan bedekt is. Bak tot het goudbruin is en draai de crêpe om. Herhaal tot al het beslag op is.
Snipper de ui, snijd de knoflook en rozemarijn fijn. Fruit de ui, knoflook en rozemarijn met koolzaadolie in een grote pan. Snijd de kastanjechampignons en voeg ze toe aan de pan met een blokje groentebouillon. Kook voor 5 minuten tot het blokje bouillon opgelost is en de mix een diepe rijke kleur heeft. Meng 300 g kikkererwten in een blender en voeg dit toe aan de champignonmix. Boen de sinaasappels schoon en rasp de schil. Meng als laatste de vegan Kipstuckjes, cranberries, sinaasappelschil en boerenkool erdoor.
Rol het bladerdeeg uit tot een grote rechthoek en bedek het met een laagje crêpes. Plaats de vulling in de vorm van een grote worst in het midden van het deeg en de crêpes. Rol het geheel vanuit de randen van het deeg om de klassieke Wellington-rol te vormen.
Plaats dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg met een mix van het water uit het blik kikkererwten, de mosterd en agavesiroop. Snijd het deeg op meerdere plekken licht in met een klein mes. Laat 30 minuten rusten.
Bak het geheel in een heteluchtoven op 170°C gedurende 45 minuten tot het deeg goudbruin is en de vulling gloeiend heet is. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten rusten voordat het in porties gesneden kan worden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g tarwebloem
300 g kikkererwten in blik
1 tl gedroogde dragon
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
2 tl koolzaadolie
700 g kastanjechampignons
1 groentebouillontablet
1 sinaasappel
600 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
50 g gedroogde cranberry's
50 g verse boerenkool
350 g bladerdeeg
1 tl mosterd
1 tl agavesiroop
Dit heb je nodig
blender
bakpapier