Sizzling fajitas van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: een vegetarische variatie op de traditionele faijta's! Heerlijk met een beetje pit van peper en malse kipstuckjes. Serveer met zelfgemaakte guacamole.
Aan de slag
Scheur de kipstuckjes in dunne repen. Was en snijd de paprika in dunne repen. Pel en snijd de ui in dunne repen. Snijd 15 kerstomaatjes grof en hak de rest iets fijner. Hak de rode peper fijn.
Meng de rode paprika, rode ui, het sap van ⅓ van de limoen, het gerookte paprikapoeder en peper naar smaak. Laat 5-10 minuten marineren.
Maak de tomatensalsa door de helft van de rode peper, fijngesneden koriander en grof gesneden kerstomaten te mengen met ⅓ van het sap van de limoen en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en hak fijn. Meng dit vervolgens goed met de 7 fijngehakte kerstomaten, de rest van de rode peper, sap van de rest van de limoen en peper en zout naar smaak.
Verwarm een pan op middelhoog vuur en een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde rode paprika en ui op hoog vuur voor 6-8 minuten. Blijf omscheppen zodat de groenten niet verbrandt maar mooi lichtbruin bakt.
Bak de Kipstuckjes in de rest van de olijfolie, volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd eventueel warm in de pan.
Verwarm de tortilla’s in een magnetron of droge koekenpan, en verdeel ze over de borden. Schep de kipstuckjes door het paprikamengsel en verdeel het over de tortilla’s. Serveer met de guacamole, de tomatensalsa, de mayonaise en eventueel geraspte (vegan) cheddar.
Sizzling fajitas van De Vegetarische Slager (advertentie)
Koken met De Vegetarische Slager: een vegetarische variatie op de traditionele faijta's! Heerlijk met een beetje pit van peper en malse kipstuckjes. Serveer met zelfgemaakte guacamole.
null personen
992 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Scheur de kipstuckjes in dunne repen. Was en snijd de paprika in dunne repen. Pel en snijd de ui in dunne repen. Snijd 15 kerstomaatjes grof en hak de rest iets fijner. Hak de rode peper fijn.
Meng de rode paprika, rode ui, het sap van ⅓ van de limoen, het gerookte paprikapoeder en peper naar smaak. Laat 5-10 minuten marineren.
Maak de tomatensalsa door de helft van de rode peper, fijngesneden koriander en grof gesneden kerstomaten te mengen met ⅓ van het sap van de limoen en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de helften en hak fijn. Meng dit vervolgens goed met de 7 fijngehakte kerstomaten, de rest van de rode peper, sap van de rest van de limoen en peper en zout naar smaak.
Verwarm een pan op middelhoog vuur en een pan op hoog vuur. Bak de gemarineerde rode paprika en ui op hoog vuur voor 6-8 minuten. Blijf omscheppen zodat de groenten niet verbrandt maar mooi lichtbruin bakt.
Bak de Kipstuckjes in de rest van de olijfolie, volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd eventueel warm in de pan.
Verwarm de tortilla’s in een magnetron of droge koekenpan, en verdeel ze over de borden. Schep de kipstuckjes door het paprikamengsel en verdeel het over de tortilla’s. Serveer met de guacamole, de tomatensalsa, de mayonaise en eventueel geraspte (vegan) cheddar.
serveertip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
160 g De Vegetarische Slager kipstuckjes
1 rode paprika
1 rode ui
200 g cherrytomaten
1 rode peper
1½ limoen
1 tl gerookt paprikapoeder
15 g verse koriander
3 el extra vierge olijfolie
1 rijpe avocado
4 tortillawraps
3 el Hellmann's vegan mayonaise