Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.
Aan de slag
Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit ⅓ van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur. Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.
Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest de olijfolie over en schep om.
Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij. Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.
Mealprep van boerenkool, biet, wortel en vegan 'feta'
Kale = cool! Met deze vegan boerenkoolsalade is het altijd winnen geblazen.
bijgerecht
null porties
280 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schrap de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit ⅓ van de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan en roerbak hierin de winterpeen 2 min. op middelhoog vuur. Doe de boerenkool er in delen bij en roerbak 4 min.
Schep het boerenkool-wortelmengsel in een ruime schaal en schep de geraspte bieten erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Schenk er de rest de olijfolie over en schep om.
Schep per portie een deel van het boerenkool-wortelmengsel in een kom, of in een bakje als je het wilt bewaren. Schep er in elk bakje 1 el hummus bij. Verkruimel er per portie een deel van de Violife Greek White over.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g winterpeen
3 el olijfolie extra vierge
300 g boerenkool
400 g geraspte bieten
4 el pompoenhummus
100 Violife greek white