Gebakken ricotta met volkorencrackers
Ricotta als centerpiece van de gezonde borrelplank. Bak 'm in de oven en serveer met zelfgemaakte crackers.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het meel met een snuf zout, de helft van de olie en het water. Roer tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg steeds 1 tl extra water toe als het deeg te droog blijft.
Bestuif je werkblad ruim met meel. Rol het deeg uit tot een zo dun mogelijke lap van 35 x 30 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met behulp van de bakkwast licht met ¼ van de olie en bestrooi met het venkelzaad. Prik het deeg in met een vork. Bak de cracker in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en knapperig. Neem uit de oven, maar laat de oven aan. Laat de cracker van de bakplaat af helemaal afkoelen en breek in grote schotsen.
Hak de hazelnoten grof. Stort de ricotta in het ovenschaaltje. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de aleppopeper en hazelnoten. Bak 20-30 min. in de oven tot goudbruin. Serveer met de crackers.
Gebakken ricotta met volkorencrackers
Ricotta als centerpiece van de gezonde borrelplank. Bak 'm in de oven en serveer met zelfgemaakte crackers.
null personen
340 kcal
10 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het meel met een snuf zout, de helft van de olie en het water. Roer tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg steeds 1 tl extra water toe als het deeg te droog blijft.
Bestuif je werkblad ruim met meel. Rol het deeg uit tot een zo dun mogelijke lap van 35 x 30 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met behulp van de bakkwast licht met ¼ van de olie en bestrooi met het venkelzaad. Prik het deeg in met een vork. Bak de cracker in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en knapperig. Neem uit de oven, maar laat de oven aan. Laat de cracker van de bakplaat af helemaal afkoelen en breek in grote schotsen.
Hak de hazelnoten grof. Stort de ricotta in het ovenschaaltje. Besprenkel met de rest van de olie, bestrooi met de aleppopeper en hazelnoten. Bak 20-30 min. in de oven tot goudbruin. Serveer met de crackers.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g volkoren speltmeel
2 el milde olijfolie
65 ml water
1 tl venkelzaad
45 g hazelnoten
250 g ricotta
1 tl aleppo peper
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier
bakkwastje
ovenschaaltje (10 x 15 cm)