Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten
bewaar
bewaar

Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten

Een gezond borrelhapje in 20 min. op tafel? Deze kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak door de zelfgemaakte pesto van pistachenoten!

20 min. bereiden

pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord.

Snijd ondertussen de sjalot in grove stukken, doe samen met de rode peper, pistachenoten, basilicumblaadjes, geraspte kaas en ⅓ van de olie in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.

Voeg het kipgehakt toe aan de pesto en mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd.

Draai 16 kleine balletjes (per 16 stuks) van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten

Een gezond borrelhapje in 20 min. op tafel? Deze kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak door de zelfgemaakte pesto van pistachenoten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig