Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten
Een gezond borrelhapje in 20 min. op tafel? Deze kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak door de zelfgemaakte pesto van pistachenoten!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de sjalot in grove stukken, doe samen met de rode peper, pistachenoten, basilicumblaadjes, geraspte kaas en ⅓ van de olie in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.
Voeg het kipgehakt toe aan de pesto en mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd.
Draai 16 kleine balletjes (per 16 stuks) van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Gebakken kipgehaktballetjes met basilicum en pistachenoten
Een gezond borrelhapje in 20 min. op tafel? Deze kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak door de zelfgemaakte pesto van pistachenoten!
null personen
95 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Laat iets afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de sjalot in grove stukken, doe samen met de rode peper, pistachenoten, basilicumblaadjes, geraspte kaas en ⅓ van de olie in de keukenmachine en maal tot een grove pesto.
Voeg het kipgehakt toe aan de pesto en mix nog 1 min. tot alles goed is gemengd.
Draai 16 kleine balletjes (per 16 stuks) van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 12 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin en gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
1 sjalot
1 rode peper
15 g verse basilicum
50 g Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+
3 el milde olijfolie
300 g kipgehakt naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine