Spätzle met spinazie-ricotta en oventomaatjes
Zelf gezonde spätzle maken = volkorentarwemeel + water + eieren + staafmixer. Easy does it!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng het meel met de eieren, het water en het zout met een staafmixer tot een beslag zonder klontjes. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze met de bolle kant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de knoflook heel fijn. Besprenkel de tomaatjes met ⅓ van de olijfolie en bestrooi met ⅓ van de knoflook, peper en het venkelzaad.
Snijd de sjalotten fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de sjalot en de rest van de knoflook op laag vuur 2 minuten (dit heet fruiten). Voeg de spinazie in delen toe tot de groente geslonken is.
Haal de pan van het vuur en schep ⅔ van de ricotta door de spinazie. Pureer met de staafmixer tot een grove saus. Als je niet van stukjes houdt, kun je het nog fijner mixen.
Breng een grote pan water aan de kook. Doe het beslag in de spuitzak en spuit ⅓ van het beslag in slangetjes in de pan met kokend water. Kook de spätzle een halve minuut. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep de spätzle met een zeef of schuimspaan uit de pan. Herhaal tot al het beslag op is.
Verdeel de spätzle over de borden, schep de spinazie-ricotta eroverheen. Bestrooi met peper.
Serveer met de rest van de ricotta en de geroosterde tomaatjes.
Spätzle met spinazie-ricotta en oventomaatjes
Zelf gezonde spätzle maken = volkorentarwemeel + water + eieren + staafmixer. Easy does it!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng het meel met de eieren, het water en het zout met een staafmixer tot een beslag zonder klontjes. Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze met de bolle kant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
Snijd de knoflook heel fijn. Besprenkel de tomaatjes met ⅓ van de olijfolie en bestrooi met ⅓ van de knoflook, peper en het venkelzaad.
Snijd de sjalotten fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de sjalot en de rest van de knoflook op laag vuur 2 minuten (dit heet fruiten). Voeg de spinazie in delen toe tot de groente geslonken is.
Haal de pan van het vuur en schep ⅔ van de ricotta door de spinazie. Pureer met de staafmixer tot een grove saus. Als je niet van stukjes houdt, kun je het nog fijner mixen.
Breng een grote pan water aan de kook. Doe het beslag in de spuitzak en spuit ⅓ van het beslag in slangetjes in de pan met kokend water. Kook de spätzle een halve minuut. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven. Schep de spätzle met een zeef of schuimspaan uit de pan. Herhaal tot al het beslag op is.
Verdeel de spätzle over de borden, schep de spinazie-ricotta eroverheen. Bestrooi met peper.
Serveer met de rest van de ricotta en de geroosterde tomaatjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorentarwemeel
3 middelgrote eieren
200 ml water
1 mespunt zout
250 g romaatjes
3 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
1 tl venkelzaad
2 sjalotten
600 g spinazie
250 g ricotta
Dit heb je nodig
Staafmixer
bakpapier
spuitzak