Carrotcakekoekjes met roomkaas van Donna Hay
bewaar
bewaar

Carrotcakekoekjes met roomkaas van Donna Hay

‘Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen en met een dot citroenroomkaas’

20 min. bereiden / 25 min. oventijd / 1 uur wachten

15 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten grof. Schil de wortel en rasp fijn. Roer in een kom de havervlokken, het amandel­meel, de suiker, het volkorenmeel, de bakpoeder, kaneel, gember, pecannoten en rozijnen door elkaar. Roer de wortel, het ei en de olie erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat daar 12 keer (per 6 stuks) 2 el van het koekjes­ beslag op vallen. Druk ze een beetje plat. Bak de koekjes 25 min., of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe voor de roomkaasvulling de roomkaas, 1 tl citroenschil (per 6 stuks) in de keukenmachine en zeef de poedersuiker erboven. Draai tot je een glad geheel hebt.

Plak voor het opdienen 2 koekjes aan elkaar met de roomkaasvulling.

variatietipDeze koekjes zijn ook lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus.
achtergrondinfoDeze recepten zijn afkomstig uit One Pan Perfect van Donna Hay en vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Allerhande.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Carrotcakekoekjes met roomkaas van Donna Hay

‘Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen en met een dot citroenroomkaas’

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig