Bananen-wortelmuffin met pecannoten
Verantwoord snacken bestaat: deze muffins zijn het (lekkere) bewijs!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en prak fijn. Rasp de peen. Hak de pecannoten grof. Doe de eieren met de kokospalmsuiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig. Zeef het meel, de bakpoeder en kaneel erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen en pecannoten erdoor.
Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Controleer na 15 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.
Bananen-wortelmuffin met pecannoten
Verantwoord snacken bestaat: deze muffins zijn het (lekkere) bewijs!
null porties
185 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en prak fijn. Rasp de peen. Hak de pecannoten grof. Doe de eieren met de kokospalmsuiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig. Zeef het meel, de bakpoeder en kaneel erboven en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, peen en pecannoten erdoor.
Doe de cupcakevormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Controleer na 15 min. met de satéprikker op gaarheid. Komt de prikker schoon uit een muffin, dan is deze gaar.
serveertip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 bananen
150 g winterpeen
100 g ongezouten pecannoten
2 middelgrote eieren
150 g kokospalmsuiker
150 g volkorenmeel
2 tl bakpoeder
1 el kaneel
Dit heb je nodig
mixer
zeef
muffinvorm met 12 holtes
papieren cupcakevormpjes
satéprikker