Kipsalon
bewaar
bewaar

Kipsalon

Er gaat niets boven het broertje van de kapsalon: kipsalon! Het verschil? Het vlees van de döner wordt vervangen voor kip. Voor ons nog steeds wel met alles erop.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

pittig

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Meng ondertussen de kipdijfiletreepjes met de specerijen, ⅓ van de sriracha en zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de friet in de aluminium schaal en verdeel de kip erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.

Snipper ondertussen de ui en snijd de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. 

Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, rode ui, paprika en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus en de rest van de sriracha.

vegatip Liever vega? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipsalon

Er gaat niets boven het broertje van de kapsalon: kipsalon! Het verschil? Het vlees van de döner wordt vervangen voor kip. Voor ons nog steeds wel met alles erop.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig