Kipsalon
Er gaat niets boven het broertje van de kapsalon: kipsalon! Het verschil? Het vlees van de döner wordt vervangen voor kip. Voor ons nog steeds wel met alles erop.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de kipdijfiletreepjes met de specerijen, ⅓ van de sriracha en zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de friet in de aluminium schaal en verdeel de kip erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Snipper ondertussen de ui en snijd de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm.
Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, rode ui, paprika en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus en de rest van de sriracha.
Kipsalon
Er gaat niets boven het broertje van de kapsalon: kipsalon! Het verschil? Het vlees van de döner wordt vervangen voor kip. Voor ons nog steeds wel met alles erop.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Meng ondertussen de kipdijfiletreepjes met de specerijen, ⅓ van de sriracha en zout. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kip in ca. 5 min. op hoog vuur goudbruin en gaar. Schep de friet in de aluminium schaal en verdeel de kip erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten.
Snipper ondertussen de ui en snijd de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm.
Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, rode ui, paprika en komkommer erover. Besprenkel met de knoflooksaus en de rest van de sriracha.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g diepvries ribbelfriet
400 g kipdijfiletreepjes
2 tl gemalen komijn
1 tl milde paprikapoeder
½ tl gemalen kaneel
½ tl uienpoeder
3 tl sriracha
2 el milde olijfolie
100 g geraspte kaas voor pizza
1 rode ui
½ komkommer
1 puntpaprika
100 g gemengde ijsbergsla
100 ml knoflooksaus
Dit heb je nodig
bakpapier