'Kapsalon' met vegetarische kipshoarma en salade
De late night favoriet kapsalon was de inspiratiebron voor deze vega versie met aardappelschijfjes i.p.v. friet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur en daarna nog 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipshoarma in 4 min. goudbruin.
Schep de aardappelschijfjes in de aluminium (oven)schaal en schep de kipshoarma erop. Verdeel de kaas erover en zet ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de cherrytomaten in kwarten. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer en tomaten erover. Besprenkel met de knoflooksaus.
'Kapsalon' met vegetarische kipshoarma en salade
De late night favoriet kapsalon was de inspiratiebron voor deze vega versie met aardappelschijfjes i.p.v. friet.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verhit ⅓ van de olie in een grote hapjespan en bak de aardappelschijfjes 9 min. op middelhoog vuur en daarna nog 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipshoarma in 4 min. goudbruin.
Schep de aardappelschijfjes in de aluminium (oven)schaal en schep de kipshoarma erop. Verdeel de kaas erover en zet ca. 10 min. in de oven.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de cherrytomaten in kwarten. Neem de schaal uit de oven en verdeel de sla, komkommer en tomaten erover. Besprenkel met de knoflooksaus.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
600 g koelverse aardappelschijfjes
352 koelverse vegan shoarma
100 g geraspte kaas voor pizza
¾ komkommer
250 g cherrytomaten
100 g fijngesneden ijsbergsla
4 el Calvé knoflooksaus
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm)