Oranje bloemkoolnacho's
Deze nacho's met bloemkool bits, cheddar en salsa zijn een echte voltreffer!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de bladen en het groen van de bloemkool, maar laat de steel zitten. Snijd de bloemkool inclusief steel in plakken van 1-1½ cm dik. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de grootste stukken kleiner zodat alle stukjes maximaal 4-5 cm zijn. Meng de salsa met de olijfolie, paprika-, komijn- en uienpoeder en besprenkel over de bloemkool. Meng goed zodat alles rondom bedekt is met een laagje van de saus. Bak net boven het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Maak ondertussen de salsa: snijd de tomaten in stukjes van 1 cm, snipper de rode ui en snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met de cheddar. Bak nog 3-5 min. totdat de kaas smelt. Neem de bloemkool uit de oven, verdeel de salsa erover en serveer direct.
Oranje bloemkoolnacho's
Instructievideo - 00:56 min.
Oranje bloemkoolnacho's
Deze nacho's met bloemkool bits, cheddar en salsa zijn een echte voltreffer!
null personen
190 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwijder de bladen en het groen van de bloemkool, maar laat de steel zitten. Snijd de bloemkool inclusief steel in plakken van 1-1½ cm dik. Verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de grootste stukken kleiner zodat alle stukjes maximaal 4-5 cm zijn. Meng de salsa met de olijfolie, paprika-, komijn- en uienpoeder en besprenkel over de bloemkool. Meng goed zodat alles rondom bedekt is met een laagje van de saus. Bak net boven het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Maak ondertussen de salsa: snijd de tomaten in stukjes van 1 cm, snipper de rode ui en snijd de koriander fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Neem de bloemkool uit de oven en bestrooi met de cheddar. Bak nog 3-5 min. totdat de kaas smelt. Neem de bloemkool uit de oven, verdeel de salsa erover en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g bloemkolen
4 el red Mexican salsa
2 el milde olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl uienpoeder
200 g trostomaten
1 rode ui
7½ g verse koriander
1 limoen
150 g geraspte cheddar
Dit heb je nodig
bakpapier