Snijbonen koken
Leren hoelang je snijbonen kookt? Dit recept helpt je op weg.
Aan de slag
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd het harde stukje van de snijboon eraf, het mooie sierlijke puntje aan de andere kant kun je laten zitten. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm.
Kook de snijbonen zonder deksel, afhankelijk van de dikte in 6 min. gaar (de snijbonen moeten nog frisgroen zijn). Prik met een vork in een snijboon om te checken of ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.
Snijbonen koken
Leren hoelang je snijbonen kookt? Dit recept helpt je op weg.
bijgerecht
null personen
20 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd het harde stukje van de snijboon eraf, het mooie sierlijke puntje aan de andere kant kun je laten zitten. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm.
Kook de snijbonen zonder deksel, afhankelijk van de dikte in 6 min. gaar (de snijbonen moeten nog frisgroen zijn). Prik met een vork in een snijboon om te checken of ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse snijbonen