Snijbonen koken
bewaar
bewaar

Snijbonen koken

Leren hoelang je snijbonen kookt? Dit recept helpt je op weg.

10 min. bereiden

1 ingrediënt

Aan de slag

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd het harde stukje van de snijboon eraf, het mooie sierlijke puntje aan de andere kant kun je laten zitten. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm.

Kook de snijbonen zonder deksel, afhankelijk van de dikte in 6 min. gaar (de snijbonen moeten nog frisgroen zijn). Prik met een vork in een snijboon om te checken of ze beetgaar zijn. Spoel de bonen af onder koud stromend water, zodat ze niet doorkoken.

bereidingstipWil je dunnere snijdbonen? Snijd de in plakken van een ½ cm, kook ze dan 3 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snijbonen koken

Leren hoelang je snijbonen kookt? Dit recept helpt je op weg.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig