Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
Snijbonen krijgen extra veel smaak door ze te roerbakken met knoflook en balsamicoazijn.
Aan de slag
Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de bonen hierin aan, tot ze beginnen te kleuren. Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 min. vrijwel gaar worden. Schep regelmatig om. Schep de knoflookplakjes door de bonen en laat nog 5 min. doorgaren.
Blus af met balsamicoazijn en maal naar eigen smaak de peper en eventueel zeezout erboven.
Gebakken snijbonen met balsamicoazijn
Snijbonen krijgen extra veel smaak door ze te roerbakken met knoflook en balsamicoazijn.
bijgerecht
null personen
115 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan. Bak de bonen hierin aan, tot ze beginnen te kleuren. Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 min. vrijwel gaar worden. Schep regelmatig om. Schep de knoflookplakjes door de bonen en laat nog 5 min. doorgaren.
Blus af met balsamicoazijn en maal naar eigen smaak de peper en eventueel zeezout erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse snijbonen
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
1 el balsamicoazijn