Sperzieboom
O, sperzieboom, o sperzieboom, wat zijn je takken van sperziebonen en peultjes wonderschoon! Met zijn stam van worteltjes en kerstballen net een echte kerstboom!
Aan de slag
Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten Kook de sperziebonen in een ruime pan met water in 6-8 min. beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel af onder koud stromend water om het garen te stoppen. Laat uitlekken.
Breng de pan met water opnieuw aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze in hetzelfde water in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Giet de mais af, spoel de korrels onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep de sperziebonen en peultjes in een ruime kom om met de olie. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de sperziebonen en peultjes in de vorm van een kerstboom over een grote, platte schaal. Maak kerstballen van hoopjes maiskorrels en een stam van de worteltjes.
Sperzieboom
O, sperzieboom, o sperzieboom, wat zijn je takken van sperziebonen en peultjes wonderschoon! Met zijn stam van worteltjes en kerstballen net een echte kerstboom!
bijgerecht
null personen
120 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten Kook de sperziebonen in een ruime pan met water in 6-8 min. beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan in een vergiet en spoel af onder koud stromend water om het garen te stoppen. Laat uitlekken.
Breng de pan met water opnieuw aan de kook. Maak de peultjes schoon en kook ze in hetzelfde water in 2 min. beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Giet de mais af, spoel de korrels onder koud stromend water en laat uitlekken.
Schep de sperziebonen en peultjes in een ruime kom om met de olie. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de sperziebonen en peultjes in de vorm van een kerstboom over een grote, platte schaal. Maak kerstballen van hoopjes maiskorrels en een stam van de worteltjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g sperziebonen
200 g peultjes
2 el maiskorrels in blik
2 el milde olijfolie
3 snoepgroente worteltjes