Kuru börülce salatasi (zwarte-oogbonensalade) van Ege
Voor deze Turkse bonensalade zijn zwarte oogbonen het belangrijkste ingrediënt. Ege maakt 'm verder met onder andere mais, puntpaprika, bosui, verse peterselie en granaatappel. Heerlijk als bijgerecht!
Aan de slag
Week de bonen in ruim water 6-8 uur. Spoel daarna goed af in een vergiet. Breng een pan met water aan de kook en kook de bonen in 30 min. gaar. Giet af en doe in een grote kom.
Laat de mais uitlekken. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm (brunoise) en snijd de bosuitjes, peterselie en dille fijn.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de mais, paprika, bosui, peterselie, dille, granaatappelpitjes, het citroenrasp en de helft van het sap bij de bonen.
Doe de rest van het citroensap, de olie en granaatappelmelasse bij de salade en schep goed door. Breng eventueel op smaak met zout.
Kuru börülce salatasi (zwarte-oogbonensalade) van Ege
Voor deze Turkse bonensalade zijn zwarte oogbonen het belangrijkste ingrediënt. Ege maakt 'm verder met onder andere mais, puntpaprika, bosui, verse peterselie en granaatappel. Heerlijk als bijgerecht!
bijgerecht
null personen
355 kcal
15 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Week de bonen in ruim water 6-8 uur. Spoel daarna goed af in een vergiet. Breng een pan met water aan de kook en kook de bonen in 30 min. gaar. Giet af en doe in een grote kom.
Laat de mais uitlekken. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de steel en zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van ca. 1 cm (brunoise) en snijd de bosuitjes, peterselie en dille fijn.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de mais, paprika, bosui, peterselie, dille, granaatappelpitjes, het citroenrasp en de helft van het sap bij de bonen.
Doe de rest van het citroensap, de olie en granaatappelmelasse bij de salade en schep goed door. Breng eventueel op smaak met zout.
serveertip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g gedroogde zwarte oogbonen
150 g maiskorrels in blik
1 rode puntpaprika
3 bosuien
15 g verse peterselie
15 g verse dille
1 citroen
100 g granaatappelpitjes
2 el olijfolie mild
2 el granaatappelmelasse