Winterfeestkoekjes
De koek is nog lang niet op en het winterfeest nog lang niet over met deze winterfeestkoekjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
Kneed de mix voor winterfeestkoekjes, boter en 1 tl sinaasappelrasp (per 14 stuks) met je handen tot een soepel deeg.
Bestuif het werkblad licht met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken. Meng 1 helft in een aparte kom met de cacaopoeder en kneed tot een egaal cacaodeeg. Rol de deegdelen met de deegroller apart uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met de uitsteekvorm uit het pak 14 koekjes (per 14 stuks) uit het deeg. Rol overtollig deeg eventueel opnieuw uit.
Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 12 min. (de lichte koekjes zijn nu lichtbruin met iets donkerdere randjes). Til het bakpapier met de koekjes van de warme bakplaat en laat minstens 30 min. afkoelen.
Roer van de glazuurmix uit het pak en 1 el sinaasappelsap (per 14 stuks) een dik glazuur. Vul de bijgeleverde spuitzak met het glazuur en knip er een klein puntje af. Versier de afgekoelde koekjes met het glazuur en laat het opdrogen. Bewaar de koekjes in een luchtdichte bak of trommel.
Winterfeestkoekjes
De koek is nog lang niet op en het winterfeest nog lang niet over met deze winterfeestkoekjes.
null porties
205 kcal
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
Kneed de mix voor winterfeestkoekjes, boter en 1 tl sinaasappelrasp (per 14 stuks) met je handen tot een soepel deeg.
Bestuif het werkblad licht met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken. Meng 1 helft in een aparte kom met de cacaopoeder en kneed tot een egaal cacaodeeg. Rol de deegdelen met de deegroller apart uit tot een lap van een ½ cm dik. Steek met de uitsteekvorm uit het pak 14 koekjes (per 14 stuks) uit het deeg. Rol overtollig deeg eventueel opnieuw uit.
Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ca. 12 min. (de lichte koekjes zijn nu lichtbruin met iets donkerdere randjes). Til het bakpapier met de koekjes van de warme bakplaat en laat minstens 30 min. afkoelen.
Roer van de glazuurmix uit het pak en 1 el sinaasappelsap (per 14 stuks) een dik glazuur. Vul de bijgeleverde spuitzak met het glazuur en knip er een klein puntje af. Versier de afgekoelde koekjes met het glazuur en laat het opdrogen. Bewaar de koekjes in een luchtdichte bak of trommel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sinaasappel
430 g mix voor winterfeestkoekjes
175 g ongezouten roomboter
1 bloem om te bestuiven
1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier