Meergranen-groentepizza's
Aan de slag
Kneed van de broodmix met de olie en 150 ml handwarm water een soepel deeg. Laat het deeg in een kom onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verdeel het deeg in 4 porties en vorm er 4 ballen van. Rol op een met bloem bestoven aanrecht elke deegbal uit tot een bodem van maximaal 1/2 cm dik. Leg de pizzabodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatenblokjes over de pizza-bodems en beleg ze met de champignons, paprika, rode ui en courgette. Bestrooi de groenten met zout en peper naar smaak. Scheur de mozzarella in kleine plukjes en verdeel ze over de groenten. Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bedruppel de pizza eventueel met wat extra olijfolie.
Meergranen-groentepizza's
null personen
470 kcal
10 min. bereiden
65 min. wachten
Aan de slag
Kneed van de broodmix met de olie en 150 ml handwarm water een soepel deeg. Laat het deeg in een kom onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 225 ºC. Verdeel het deeg in 4 porties en vorm er 4 ballen van. Rol op een met bloem bestoven aanrecht elke deegbal uit tot een bodem van maximaal 1/2 cm dik. Leg de pizzabodems op de met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatenblokjes over de pizza-bodems en beleg ze met de champignons, paprika, rode ui en courgette. Bestrooi de groenten met zout en peper naar smaak. Scheur de mozzarella in kleine plukjes en verdeel ze over de groenten. Bak de pizza's in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Bedruppel de pizza eventueel met wat extra olijfolie.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g mix voor
2 eetlepels olijfolie
½ pak tomatenblokjes
1 schaaltje kastanjechampignons
1 rode paprika
1 rode ui
½ courgette
2 bollen mozzarella
0 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier