Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
Aan de slag
In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen. Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten. Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen. In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat. Iets laten afkoelen. Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken. Werkvlak bestuiven met wat bloem. Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede. Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden. Iets laten afkoelen. Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
nagerecht
null personen
635 kcal
70 min. bereiden
Aan de slag
In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen. Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten. Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen. In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat. Iets laten afkoelen. Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken. Werkvlak bestuiven met wat bloem. Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede. Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.
Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden. Iets laten afkoelen. Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g bloem
50 g poedersuiker
0 zout
100 g koude roomboter
2 eierdooiers
4 handsinaasappels
75 ml Campari
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 bekertje crème fraîche
0 bloem om te bestuiven
Dit heb je nodig
keukenmachine
eenpersoons quichevormpjes