Mini-appel-mascarponetaartjes met amandelschaafsel
bewaar
bewaar

Mini-appel-mascarponetaartjes met amandelschaafsel

Appeltaart op chic: in mini variant met mascarpone, amandel en krokantje dankzij het bladerdeeg

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork, zodat het niet te veel opbolt en knapperig wordt.

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Meng de appel met de kaneel en 1 el citroensap (per 8 stuks).

Doe de mascarpone met de poedersuiker en het citroenrasp in een ruime kom en klop los. Verdeel het mascarponemengsel over de plakjes bladerdeeg, laat ca. 2-3 cm van de rand vrij. Verdeel de plakjes appel dakpansgewijs erover. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen toe, over een deel van de appels.

Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk de deegranden met de eidooier. Bestrooi de bladerdeegranden met het amandelschaafsel.

Bak de minitaartjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met slagroom.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mini-appel-mascarponetaartjes met amandelschaafsel

Appeltaart op chic: in mini variant met mascarpone, amandel en krokantje dankzij het bladerdeeg

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig