Mini-appel-mascarponetaartjes met amandelschaafsel
Appeltaart op chic: in mini variant met mascarpone, amandel en krokantje dankzij het bladerdeeg
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork, zodat het niet te veel opbolt en knapperig wordt.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Meng de appel met de kaneel en 1 el citroensap (per 8 stuks).
Doe de mascarpone met de poedersuiker en het citroenrasp in een ruime kom en klop los. Verdeel het mascarponemengsel over de plakjes bladerdeeg, laat ca. 2-3 cm van de rand vrij. Verdeel de plakjes appel dakpansgewijs erover. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen toe, over een deel van de appels.
Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk de deegranden met de eidooier. Bestrooi de bladerdeegranden met het amandelschaafsel.
Bak de minitaartjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Mini-appel-mascarponetaartjes met amandelschaafsel
Appeltaart op chic: in mini variant met mascarpone, amandel en krokantje dankzij het bladerdeeg
nagerecht
null porties
355 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg in met een vork, zodat het niet te veel opbolt en knapperig wordt.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Meng de appel met de kaneel en 1 el citroensap (per 8 stuks).
Doe de mascarpone met de poedersuiker en het citroenrasp in een ruime kom en klop los. Verdeel het mascarponemengsel over de plakjes bladerdeeg, laat ca. 2-3 cm van de rand vrij. Verdeel de plakjes appel dakpansgewijs erover. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen toe, over een deel van de appels.
Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt) en bestrijk de deegranden met de eidooier. Bestrooi de bladerdeegranden met het amandelschaafsel.
Bak de minitaartjes in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 plakjes diepvries bladerdeeg
1 citroen
3 jonagold appels
½ el gemalen kaneel
250 g mascarpone
50 g poedersuiker
1 middelgroot ei
3 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier