Appel-amandelcake met amandelschaafsel
Een smeuïge appel-amandelcake met amandelschaafsel. Dat wordt uitdelen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
Meng in een kom het amandelmeel, bakmeel, zout en de suiker, gemberpoeder, kardemompoeder en kaneelpoeder door elkaar.
Smelt de boter in een steelpannetje en roer daar de olie en honing door. Klop de eieren los in een kom met een garde, schenk daar het botermengsel bij en roer goed door.
Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten. Spatel daar de appels door en schenk het beslag in de cakevorm. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur en 10 min. gaar. De cake is gaar als de satéprikker er droog en schoon uitkomt. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Appel-amandelcake met amandelschaafsel
Een smeuïge appel-amandelcake met amandelschaafsel. Dat wordt uitdelen!
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
70 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
Meng in een kom het amandelmeel, bakmeel, zout en de suiker, gemberpoeder, kardemompoeder en kaneelpoeder door elkaar.
Smelt de boter in een steelpannetje en roer daar de olie en honing door. Klop de eieren los in een kom met een garde, schenk daar het botermengsel bij en roer goed door.
Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten. Spatel daar de appels door en schenk het beslag in de cakevorm. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur en 10 min. gaar. De cake is gaar als de satéprikker er droog en schoon uitkomt. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
650 g Sprank appels
210 g amandelmeel
100 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
200 g lichtbruine basterdsuiker
½ tl gemberpoeder
½ tl kardemompoeder
½ tl gemalen kaneel
100 g ongezouten roomboter
100 ml extra vierge olijfolie
50 g honing
4 middelgrote eieren
30 g amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm 30 cm
sateprikker