Appel-amandelcake met amandelschaafsel
bewaar
bewaar

Appel-amandelcake met amandelschaafsel

Een smeuïge appel-amandelcake met amandelschaafsel. Dat wordt uitdelen!

25 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

Meng in een kom het amandelmeel, bakmeel, zout en de suiker, gemberpoeder, kardemompoeder en kaneelpoeder door elkaar.

Smelt de boter in een steelpannetje en roer daar de olie en honing door. Klop de eieren los in een kom met een garde, schenk daar het botermengsel bij en roer goed door.

Spatel het botermengsel door de droge ingrediënten. Spatel daar de appels door en schenk het beslag in de cakevorm. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur en 10 min. gaar. De cake is gaar als de satéprikker er droog en schoon uitkomt. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

achtergrondinfoSprank-appels, die speciaal voor Albert Heijn geteeld worden, zijn alleen verkrijgbaar in november en december. Je kunt ze goed vervangen door elstar-appels.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Appel-amandelcake met amandelschaafsel

Een smeuïge appel-amandelcake met amandelschaafsel. Dat wordt uitdelen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig