Mini tarte tatin met vanillemascarpone
Dit dessert is perfect voor shared dining en een grand dessert. Maar groot gelijk als je het liever met niemand deelt, zo lekker is het.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een ½ cm.
Verwarm in een koekenpan zonder olie of boter de basterdsuiker op laag vuur. Laat zonder te roeren smelten tot een karamel, dit duurt 3-5 min. Meng de appel en het zout erdoor en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer de boter erdoor. Verdeel het appelkaramelmengsel over 4 holtes (per 4 personen) van de muffinvorm.
Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het plakje bladerdeeg. Snijd het plakje in 4 vierkanten. Leg een vierkantje deeg op het appelkaramelmengsel in elke holte, stop de randen goed in. Bak de tartes tatin in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Snijd ondertussen het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en meng met de mascarpone en poedersuiker.
Haal de muffinvorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Keer op een snijplank om. Schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Verdeel de vanillemascarpone over de tartes tatin en serveer direct.
Mini tarte tatin met vanillemascarpone
Dit dessert is perfect voor shared dining en een grand dessert. Maar groot gelijk als je het liever met niemand deelt, zo lekker is het.
nagerecht
null porties
235 kcal
20 min. bereiden
5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een ½ cm.
Verwarm in een koekenpan zonder olie of boter de basterdsuiker op laag vuur. Laat zonder te roeren smelten tot een karamel, dit duurt 3-5 min. Meng de appel en het zout erdoor en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer de boter erdoor. Verdeel het appelkaramelmengsel over 4 holtes (per 4 personen) van de muffinvorm.
Prik met een vork voorzichtig gaatjes in het plakje bladerdeeg. Snijd het plakje in 4 vierkanten. Leg een vierkantje deeg op het appelkaramelmengsel in elke holte, stop de randen goed in. Bak de tartes tatin in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Snijd ondertussen het vanillestokje open, schraap met een mespunt het merg eruit en meng met de mascarpone en poedersuiker.
Haal de muffinvorm uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Keer op een snijplank om. Schep eventueel achtergebleven stukjes appel uit de vorm en leg op de taartjes. Verdeel de vanillemascarpone over de tartes tatin en serveer direct.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 friszure appel
2 el lichte basterdsuiker
50 g ongezouten roomboter
¼ tl zout
1 plakje diepvries roomboterbladerdeeg
1 vanillestokje
60 g mascarpone
1 el poedersuiker
Dit heb je nodig
muffinvorm 6-cups