Garnalen-quinoabowl met spinazie, peultjes en avocado
Deze kleurrijke en gezonde bowl maak je helemaal af met een romige spinazie-yoghurtspread!
Aan de slag
Ontdooi de garnalen. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Maak ondertussen de peulen schoon en kook 3 min. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de helft van de spinazie, de basilicumblaadjes, knoflook, de helft van de olie, 2 el citroensap (per 4 personen) en 1 tl -rasp (per 4 personen) en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de garnalen in 3 min. op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper.
Snijd de rest van de spinazie fijn en meng samen met ⅔ van de spinazie-yoghurtspread door de quinoa.
Verdeel de quinoa over diepe borden en verdeel in componenten de peulen, avocado, radijs en garnalen erover. Schep de rest van de spinazie-yoghurtspread in het midden erop.
Garnalen-quinoabowl met spinazie, peultjes en avocado
Deze kleurrijke en gezonde bowl maak je helemaal af met een romige spinazie-yoghurtspread!
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de garnalen. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Maak ondertussen de peulen schoon en kook 3 min. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Doe de helft van de spinazie, de basilicumblaadjes, knoflook, de helft van de olie, 2 el citroensap (per 4 personen) en 1 tl -rasp (per 4 personen) en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een spread. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Snijd de radijs in dunne plakjes. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de garnalen in 3 min. op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper.
Snijd de rest van de spinazie fijn en meng samen met ⅔ van de spinazie-yoghurtspread door de quinoa.
Verdeel de quinoa over diepe borden en verdeel in componenten de peulen, avocado, radijs en garnalen erover. Schep de rest van de spinazie-yoghurtspread in het midden erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie
300 g 3-kleurenquinoa
250 g verse peultjes
1 citroen
400 g verse spinazie
15 g verse basilicum
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
200 g Griekse yoghurt 0%
200 g radijsjes
2 eetrijpe avocado's
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker