Quinoabowl met pindakaas en gepureerde blauwe bessen
Door de quinoa te koken in sojadrink en kaneel is het perfect voor dit zoete en gezonde ontbijtje!
Aan de slag
Laat de bevroren bessen ontdooien. Kook de quinoa met de sojadrink en kaneel in een steelpan met dikke bodem in 13 min. gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de ontdooide blauwe bessen in de hoge kom van de staafmixer en pureer met het citroensap en -rasp tot een grove saus.
Snijd de blaadjes van de munt fijn. Hak de pinda’s fijn. Roer de bessenpuree en de helft van de munt door de quinoa en verdeel over de potjes. Verdeel de pindakaas erover en garneer met verse blauwe bessen, de rest van de munt en de pinda’s.
Quinoabowl met pindakaas en gepureerde blauwe bessen
Door de quinoa te koken in sojadrink en kaneel is het perfect voor dit zoete en gezonde ontbijtje!
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de bevroren bessen ontdooien. Kook de quinoa met de sojadrink en kaneel in een steelpan met dikke bodem in 13 min. gaar.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de ontdooide blauwe bessen in de hoge kom van de staafmixer en pureer met het citroensap en -rasp tot een grove saus.
Snijd de blaadjes van de munt fijn. Hak de pinda’s fijn. Roer de bessenpuree en de helft van de munt door de quinoa en verdeel over de potjes. Verdeel de pindakaas erover en garneer met verse blauwe bessen, de rest van de munt en de pinda’s.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries blauwe bessen
200 g 3-kleurenquinoa
600 ml sojadrink
¼ tl gemalen kaneel
1 citroen
10 g verse munt
30 g ongezouten pinda's
40 g 100% pindakaas met stukjes pinda's
100 g verse blauwe bessen
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
glaasjes of potjes (6 cm)