Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus
bewaar
bewaar

Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus

Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.

15 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil.

Schep met een hoge beker ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) uit de pan met de pasta en voeg de allioli, avocado en het citroensap toe. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng op smaak met (vers)gemalen peper en serveer met een citroenpartje. Lekker met grofgehakte gezouten amandelen met rooksmaak.

bewaartipHalve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus

Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig