Cannellinibonen-wortelballetjes met kurkuma, pitabrood en Griekse salade
Grieks met een twist? Met deze cannellinibonen-wortelballetjes zet jij een pita bomvol groente op tafel!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Maal de peen en de helft van de knoflook fijn in de keukenmachine, voeg vervolgens de bonen en cracker toe en maal fijn. Voeg het ei, de kurkuma, peper en eventueel zout toe en mix tot er een gebonden mengsel ontstaat.
Vorm met een ijsschep 3 balletjes per persoon. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Pluk ondertussen de blaadjes van de sla, was en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de tomaten in kwarten. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van ca. 1 cm.
Meng de sla met de ui, tomaten en komkommer en verdeel over een schaal. Klop de rest van de olie met de azijn tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pompoenpitten. Breng op smaak met peper.
Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de rest van de knoflook en meng met de yoghurt en peper. Serveer de balletjes met de salade, de pitabroodjes en de knoflook-yoghurtsaus.
Cannellinibonen-wortelballetjes met kurkuma, pitabrood en Griekse salade
Grieks met een twist? Met deze cannellinibonen-wortelballetjes zet jij een pita bomvol groente op tafel!
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Maal de peen en de helft van de knoflook fijn in de keukenmachine, voeg vervolgens de bonen en cracker toe en maal fijn. Voeg het ei, de kurkuma, peper en eventueel zout toe en mix tot er een gebonden mengsel ontstaat.
Vorm met een ijsschep 3 balletjes per persoon. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.
Pluk ondertussen de blaadjes van de sla, was en laat uitlekken in een vergiet. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de tomaten in kwarten. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in stukjes van ca. 1 cm.
Meng de sla met de ui, tomaten en komkommer en verdeel over een schaal. Klop de rest van de olie met de azijn tot een dressing. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met de pompoenpitten. Breng op smaak met peper.
Verwarm de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de rest van de knoflook en meng met de yoghurt en peper. Serveer de balletjes met de salade, de pitabroodjes en de knoflook-yoghurtsaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g cannelinibonen in blik 0%
300 g peen julienne
2 tenen knoflook
1 Wasa rogge volkoren cracker
1 middelgroot ei
½ el kurkuma
4 el milde olijfolie
1 tricolor kluitsla
1 rode ui
200 g tastytomtomaten
½ komkommer
1 el rodewijnazijn
30 g pompoenpitten
4 volkorenpita's
200 g yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
keukenmachine
ijsbolletjestang
bakpapier