Reuzenkruidnoot-ijssandwich
Knapperig, kruidig en oer-Hollands met een twist: mega kruidnoten als sandwich, gevuld met ijs.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rol de cookie dough uit tot een dikte van ca. 2 cm. Snijd in 8 plakjes van 5 cm. Draai balletjes van de plakjes, druk ze iets plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende afstand (2-3 cm) tussen de koeken, want ze lopen iets uit tijdens het bakken.
Bak ze ca. 12 min. in het midden van de oven. Laat 15 min. afkoelen. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer. Hak de chocolade in dunne schilfers met een scherp mes. Leg eventueel tot gebruik in de koelkast.
Schep met de ijsbolschep een bol vanille-ijs op de helft van de kruidnotenkoekjes. Besprenkel met de witte-chocolade-schilfers. Dek af met de andere helften en serveer direct.
Reuzenkruidnoot-ijssandwich
Instructievideo - 00:31 min.
Reuzenkruidnoot-ijssandwich
Knapperig, kruidig en oer-Hollands met een twist: mega kruidnoten als sandwich, gevuld met ijs.
nagerecht
null personen
460 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rol de cookie dough uit tot een dikte van ca. 2 cm. Snijd in 8 plakjes van 5 cm. Draai balletjes van de plakjes, druk ze iets plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende afstand (2-3 cm) tussen de koeken, want ze lopen iets uit tijdens het bakken.
Bak ze ca. 12 min. in het midden van de oven. Laat 15 min. afkoelen. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer. Hak de chocolade in dunne schilfers met een scherp mes. Leg eventueel tot gebruik in de koelkast.
Schep met de ijsbolschep een bol vanille-ijs op de helft van de kruidnotenkoekjes. Besprenkel met de witte-chocolade-schilfers. Dek af met de andere helften en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g koelvers kant & klaar kruidnotendeeg
150 g vanille-ijs
50 g witte chocolade
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
ijsbolletjestang