Sinterklaas fudge
Oh kom er eens kijken. Naar deze verslavend lekkere fudge met pepernoten en speculaas bijvoorbeeld.
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe met de gecondenseerde melk, het vanille-extract en mix voor koek & speculaas in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal erop en laat al roerend smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en roer goed door.
Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig in de met bakpapier beklede cakevorm, bestrooi met het strooigoed en laat 5 uur opstijven in de koelkast.
Haal de fudge uit de koelkast en snijd met een scherp mes in 16 gelijke stukken.
Sinterklaas fudge
Oh kom er eens kijken. Naar deze verslavend lekkere fudge met pepernoten en speculaas bijvoorbeeld.
null porties
175 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Breek de chocolade in stukjes en doe met de gecondenseerde melk, het vanille-extract en mix voor koek & speculaas in een hittebestendige kom die in een pan past. Breng een laag water aan de kook in een steelpan, zet de schaal erop en laat al roerend smelten. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Neem zodra de chocolade gesmolten is, de schaal van de pan en roer goed door.
Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig in de met bakpapier beklede cakevorm, bestrooi met het strooigoed en laat 5 uur opstijven in de koelkast.
Haal de fudge uit de koelkast en snijd met een scherp mes in 16 gelijke stukken.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g pure chocolade
397 ml gecondenseerde melk in blik
½ tl vanille-extract
1 tl koek- en speculaaskruiden
100 g strooigoed
Dit heb je nodig
bakpapier