Megakruidnoottruffels
Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje!
Aan de slag
Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Draai hiervan truffelballetjes van Ø 3 cm. Zet de balletjes 1 uur afgedekt in de vriezer.
Breng in twee pannen een laagje water aan de kook en draai het vuur laag. Breek de witte en pure chocolade in aparte, hittebestendige kommen die op de pannen passen, in stukjes. Hang de kommen in de pannen (zorg dat ze het water niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten (au bain-marie).
Neem de truffels uit de vriezer en steek er een satéprikker in. Neem de kom met witte chocolade van het vuur. Dip de truffels rondom in de witte chocolade en laat drogen op bakpapier. Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard.
Neem de kom met pure chocolade van het vuur. Besprenkel met behulp van een lepel de truffels ermee. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Megakruidnoottruffels
Kruidnoten over? Maak daar één grote traktatie van. We zeggen nog één keer: dank u, Sinterklaasje!
nagerecht
null porties
185 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de kruidnoten en roomkaas in de keukenmachine en maal tot een fijn mengsel. Draai hiervan truffelballetjes van Ø 3 cm. Zet de balletjes 1 uur afgedekt in de vriezer.
Breng in twee pannen een laagje water aan de kook en draai het vuur laag. Breek de witte en pure chocolade in aparte, hittebestendige kommen die op de pannen passen, in stukjes. Hang de kommen in de pannen (zorg dat ze het water niet raken) en laat de chocolade langzaam smelten (au bain-marie).
Neem de truffels uit de vriezer en steek er een satéprikker in. Neem de kom met witte chocolade van het vuur. Dip de truffels rondom in de witte chocolade en laat drogen op bakpapier. Werk snel, anders wordt de chocolade weer hard.
Neem de kom met pure chocolade van het vuur. Besprenkel met behulp van een lepel de truffels ermee. Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast.
serveertip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kruidnoten
100 g roomkaas naturel
200 g witte chocolade
100 g pure chocolade
Dit heb je nodig
keukenmachine
sateprikkers
bakpapier