Cheesecake met kruidnoten en mandarijnglazuur
Sinterklaas kapoentje, mag ik deze cheesecake met kruidnoten in mijn schoentje?
15 min. bereiden / 1 uur 40 min. oventijd / 5 uur 30 min. wachten
9 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een pannetje. Boen ondertussen 2 mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Maal de kruidnoten tot fijn kruim in een keukenmachine of in een hoge beker met de staafmixer. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Meng het kruim met de gesmolten boter, 1 el suiker en de helft van het mandarijnrasp en bedek er de bodem mee. Druk goed aan. Bak de bodem 10 min. Laat de oven hierna afkoelen tot 120 °C.
Meng ondertussen de zuivelspread met de mascarpone, de rest van de suiker, de rest van het mandarijnrasp en het vanille-extract met een garde tot een glad mengsel. Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Giet in de springvorm op de bodem.
Bak de cheesecake 1½ uur tot de randen stevig zijn, het midden blijft een beetje zacht. Zet de oven uit en laat de cake 1 uur in de oven staan met de ovendeur dicht. Laat de cheesecake dan 1 uur afkoelen op een rek. Zet daarna minstens 3 uur in de koelkast.
Maak ondertussen het mandarijnglazuur. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Pers alle mandarijnen uit tot je 250 ml sap hebt (voor 1 taart). Breng in een pan aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit. Neem het sap van het vuur en los de gelatine erin op. Giet in een kom en laat afkoelen. Schenk de gelei over de taart. Laat nog 30 min. opstijven in de koelkast.
Cheesecake met kruidnoten en mandarijnglazuur
Sinterklaas kapoentje, mag ik deze cheesecake met kruidnoten in mijn schoentje?
nagerecht
null personen
585 kcal
15 min. bereiden
330 min. wachten
100 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een pannetje. Boen ondertussen 2 mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Maal de kruidnoten tot fijn kruim in een keukenmachine of in een hoge beker met de staafmixer. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Meng het kruim met de gesmolten boter, 1 el suiker en de helft van het mandarijnrasp en bedek er de bodem mee. Druk goed aan. Bak de bodem 10 min. Laat de oven hierna afkoelen tot 120 °C.
Meng ondertussen de zuivelspread met de mascarpone, de rest van de suiker, de rest van het mandarijnrasp en het vanille-extract met een garde tot een glad mengsel. Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Giet in de springvorm op de bodem.
Bak de cheesecake 1½ uur tot de randen stevig zijn, het midden blijft een beetje zacht. Zet de oven uit en laat de cake 1 uur in de oven staan met de ovendeur dicht. Laat de cheesecake dan 1 uur afkoelen op een rek. Zet daarna minstens 3 uur in de koelkast.
Maak ondertussen het mandarijnglazuur. Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Pers alle mandarijnen uit tot je 250 ml sap hebt (voor 1 taart). Breng in een pan aan de kook. Knijp de blaadjes gelatine uit. Neem het sap van het vuur en los de gelatine erin op. Giet in een kom en laat afkoelen. Schenk de gelei over de taart. Laat nog 30 min. opstijven in de koelkast.
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
10 mandarijnen
300 g kruidnoten
250 g witte basterdsuiker
600 g zuivelspread
500 g mascarpone
1 el vanille-extract
4 middelgrote eieren
3 blaadjes gelatine
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
staafmixer of keukenmachine