Pepernotentaart
Siiiinterklaasje, kom maar binnen met die pepernotentaart!
40 min. bereiden / 30 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
12 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met een handmixer in 8 min. lichtgeel en schuimig.
Boen de mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Voeg na 4 min. het vanillearoma, ⅓ van het mandarijnrasp en lepel voor lepel ¾ van de suiker toe aan de eieren. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.
Doe ondertussen de kruidnoten in een ziplock-zakje. Sla met een houten spatel de kruidnoten tot kruimels. Spatel ⅓ van de kruidnootkruimels door het beslag.
Vet de springvorm in met wat olie, bekleed de onderkant met bakpapier en bestuif de zijkanten met bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
Halveer 2 mandarijnen en pers uit. Klop in een kom de mascarpone los met het mandarijnsap en de rest van het rasp. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de mascarpone en rest van de suiker toe en klop opnieuw stijf. Verdeel het mascarponemengsel over 2 kommen. Spatel door 1 kom ⅓ van de kruidnootkruimels.
Snijd de cake in 3 gelijke delen. Bestrijk 2 lagen met het kruidnoot-mascarponemengsel en leg op elkaar. Leg de derde laag erop. Bestrijk de taart rondom met het mascarponemengsel zonder kruidnoten. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Versier met de rest van de kruidnootkruimels: verdeel als een halve maan over de bovenkant van de taart. Verdeel de mandarijn uit het marsepein fruit, de wortels uit de marsepein hutspot en het chocoladesnoepgoed ertussen.
Pepernotentaart
Siiiinterklaasje, kom maar binnen met die pepernotentaart!
null personen
385 kcal
40 min. bereiden
150 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Breek de eieren boven een ruime kom en klop ze met een handmixer in 8 min. lichtgeel en schuimig.
Boen de mandarijnen schoon en rasp de oranje schil. Voeg na 4 min. het vanillearoma, ⅓ van het mandarijnrasp en lepel voor lepel ¾ van de suiker toe aan de eieren. Zeef het bakmeel en de maizena boven de kom en spatel alles zo luchtig mogelijk door het beslag.
Doe ondertussen de kruidnoten in een ziplock-zakje. Sla met een houten spatel de kruidnoten tot kruimels. Spatel ⅓ van de kruidnootkruimels door het beslag.
Vet de springvorm in met wat olie, bekleed de onderkant met bakpapier en bestuif de zijkanten met bakmeel. Schud het overtollige meel uit de vorm. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Prik met een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen op een rooster.
Halveer 2 mandarijnen en pers uit. Klop in een kom de mascarpone los met het mandarijnsap en de rest van het rasp. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Voeg de mascarpone en rest van de suiker toe en klop opnieuw stijf. Verdeel het mascarponemengsel over 2 kommen. Spatel door 1 kom ⅓ van de kruidnootkruimels.
Snijd de cake in 3 gelijke delen. Bestrijk 2 lagen met het kruidnoot-mascarponemengsel en leg op elkaar. Leg de derde laag erop. Bestrijk de taart rondom met het mascarponemengsel zonder kruidnoten. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Versier met de rest van de kruidnootkruimels: verdeel als een halve maan over de bovenkant van de taart. Verdeel de mandarijn uit het marsepein fruit, de wortels uit de marsepein hutspot en het chocoladesnoepgoed ertussen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
3 mandarijnen
1 tl vanille-extract
200 g fijne kristalsuiker
100 g zelfrijzend bakmeel
1 el maizena
200 g kruidnoten
250 g mascarpone
300 ml verse slagroom
1 marsepein fruit
3 marsepein hutspot
2 chocolade maantjes & cadeautjes
Dit heb je nodig
fijne rasp
bakpapier
hoge springvorm (Ø 18 cm)
sateprikker